Bahan-bahan
* 400g isi ayam
* 4 sudu besar mayonis
* 1 sudu kecil serbuk lada sulah ( optional )
* 1/2 sudu kecil stok bilis ( optional )
* 100g okara/breadcrumbs
* 2 sudu besar tepung gandum
* Jika suka boleh letak 2 sudu kecil baking powder.
untuk kulitnya guna sebiji telur dan breadcrumb
Cara-cara:
1. Masukkan isi ayam ke dalam pengisar.
2.Kisar sampai hancur. Kemudian masukkan bahan-bahan lain.
3.Kalau rasa kering boleh tambah mayonis.
4. Buat bentuk yang dikehendaki, adunan ni agak lembik sedikit , jadi caranya golekkan didalam tepung, golekkan didalam bread crumb dan bentukkan.kemudian celup dalam telur dan salut dengan breadcrumb lagi sekali.
5.Kemudian goreng dengan minyak penuh.
* 400g isi ayam
* 4 sudu besar mayonis
* 1 sudu kecil serbuk lada sulah ( optional )
* 1/2 sudu kecil stok bilis ( optional )
* 100g okara/breadcrumbs
* 2 sudu besar tepung gandum
* Jika suka boleh letak 2 sudu kecil baking powder.
untuk kulitnya guna sebiji telur dan breadcrumb
Cara-cara:
1. Masukkan isi ayam ke dalam pengisar.
2.Kisar sampai hancur. Kemudian masukkan bahan-bahan lain.
3.Kalau rasa kering boleh tambah mayonis.
4. Buat bentuk yang dikehendaki, adunan ni agak lembik sedikit , jadi caranya golekkan didalam tepung, golekkan didalam bread crumb dan bentukkan.kemudian celup dalam telur dan salut dengan breadcrumb lagi sekali.
5.Kemudian goreng dengan minyak penuh.
No comments:
Post a Comment